testing

Τμήμα Θεραπευτικών (Ημίσκληρων) Φακών Επαφής

Optical House

In Uncategorized Posted

Οι Ημίσκληροι (ή αεριοδιαπερατοί) φακοί επαφής (γνωστοί ως Rigid Gas Permeable lenses) αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία φακών, που συνηθέστερα χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση υψηλών και ανώμαλων αστιγματισμών αλλά βρίσκουν επίσης εφαρμογή και στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου και την επίτευξη καλύτερης όρασης μέσω της προκαλούμενης επιπέδωσης του εξογκωμένου κερατοειδούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι μόνον το 10% των ασθενών με κερατόκωνο δεν παρουσιάζουν βελτίωση όρασης με Ημίσκληρους Φακούς Επαφής και σε αυτές τις περιπτώσεις συνίσταται η χειρουργική επέμβαση (μεταμόσχευση ή χρήση κερατοειδικώνδακτυλίων).

Οι Ημίσκληροι φακοί επαφής, λόγω της μεγάλης διαπερατότητας σε οξυγόνο, προσφέρουν καλύτερη οξυγόνωση του ματιού και πολλές φορές αποτελούν την διάδοχη κατάσταση σε περιπτώσεις υποξίας. Επιπλέον, λόγω της μικρής τους απορροφητικότητας σε νερό έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν μολύνσεις, και για αυτό αποτελούν την ιδανική επιλογή σε περιπτώσεις εμφάνισης αλλεργιών στα υλικά των μαλακών φακών επαφής ή στα υγρά καθαρισμού τους.

Τα καταστήματα Οptical House στο Ηράκλειο και στη Ρόδο διαθέτουν αποκλειστικά ημίσκληρους (RGP) και υβριδικούς (hybrid) φακούς επαφής από τα πιο εξελιγμένα υλικά της παγκόσμιας αγοράς. Τέτοιοι είναι οι Φακοί Επαφής της Menicon), που παρέχουν τη μέγιστη αεροδιαπερατότητα και τη καλύτερη εφαρμογή, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και οξύτερη όραση.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο info@opticalhouse.gr και ενημερωθείτε από τους ειδικούς!

0 Comments

Leave a Comment