"πολυεστιακά" γυαλιά | Optical House

skip to main content

"πολυεστιακά" γυαλιά

Παιδική ΌρασηΠίνακας Οπτικής ΟξύτηταςΑθλητική ΌρασηΟπτομετρία

Η πιο κλασική και περισσότερο διαδεδομένη προσέγγιση για την "αναστροφή" της πρεσβυωπίας και την επανάκτηση της κοντινής όρασης είναι η χρήση "πρεσβυωπικών" οφθαλμικών φακών οράσεως. Στην περίπτωση όμως που κάποιος 40άρης χρησιμοποιεί γυαλιά οράσεως για την διόρθωση άλλου διαθλαστικού σφάλματος (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός), τότε είναι απαραίτητη η χρήση φακών ειδικού σχεδιασμού, πού θα προσφέρουν ταυτόχρονα ευκρινή όραση σε όλες τις αποστάσεις.

Αυτοί οι φακοί είναι γνωστοί ως πολυεστιακοί φακοί, ή φακοί βαθμωτής διαθλαστικής ισχύος (progressive lenses), και εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν περίπου 40 χρόνια. Από τότε έχουν παρουσιαστεί πολλές βελτιώσεις στο σχεδιασμό των πολυεστιακών φακών με αποτέλεσμα σήμερα να μπορούν να σχεδιαστούν φακοί εξατομικευμένοι για τις ανάγκες και τα οφθαλμικά χαρακτηριστικά του κάθε διοπτροφόρο. Μάλιστα, οι πολυεστιακοί φακοί τελευταίας (6ης) γενιάς, είναι κατασκευασμένοι με τεχνολογία μετώπου κύματος (wavefront technology) με σκοπό την ελάττωση των περιφερικών παραμορφώσεων (που είναι αισθητές σε πολυεστιακούς φακούς παλιότερης γενιάς) και τη βελτίωση του ωφέλιμου οπτικού πεδίου του χρήστη. Το αποτέλεσμα είναι ο χρήστης να προσαρμόζεται άμεσα κι εύκολα στη χρήση των πολυεστιακών γυαλιών.

η πρεσβυωπία γίνεται αισθητή στην παραγωγική ηλικία των 40-50 ετών, επηρεάζοντας ασχολίες που απαιτούν ευκρινή, κοντινή και ενδιάμεση όραση (π.χ. χρήση υπολογιστή - κινητών τηλεφώνων);

10/04/2017

To Optical House σε νέα διεύθυνση !

Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα μας βρειτε στο Ηράκλειο Κρήτης στην Κατεχάκη 29 ! Στη Ρόδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 20 και στο Helios boutique στην Καρπάθου 27.

To Optical House σε νέα διεύθυνση !
24/10/2016

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting