Αστιγματισμός | Optical House

skip to main content

Αστιγματισμός

Παιδική Όραση Πίνακας Οπτικής Οξύτητας Αθλητική Όραση Οπτομετρία

Στον Αστιγματισμό τόσο τα μακρινά, όσο και τα κοντινά αντικείμενα φαίνονται παραμορφωμένα (αν όχι θολά). Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις επειδή η καμπυλότητα του κερατοειδή (πρόσθια επιφάνεια του οφθαλμού) δεν είναι απολύτως συμμετρική, αλλά εμφανίζει διαφορετικές καμπυλότητες σε διαφορετικούς άξονες με αποτέλεσμα η εστίαση των αντικειμένων να μη γίνεται σε ένα σημείο στον αμφιβληστροειδή, αλλά σε δύο διαφορετικά. Στον αστιγματισμό, το είδωλο είναι παραμορφωμένο προς έναν προσανατολισμό (βλ. εικόνα). Συνήθως ο αστιγματισμός συνυπάρχει με μυωπία (μυωπικός αστιγματισμός) ή υπερμετρωπία (υπερμετρωπικός αστιγματισμός).

Η διόρθωσή του αστιγματισμού γίνεται με φακούς (οφθαλμικούς ή φακούς επαφής) διαφορετικής δύναμης σε δύο κύριους άξονες, οι οποίοι ονομάζονται τορικοί (π.χ τορική είναι επιφάνεια μία μπάλλας ράγκπι ή ενός βαρελιού).

φυσιολογική όραση αστιγματική όραση

η συνεχής έκθεση στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης εκφυλίσεων της ωχράς, της κυριότερης αιτίας τύφλωσης στο Δυτικο - Ευρωπαϊκό κόσμο;

20/06/2014

Σημαντικό βραβείο για τους RoseΚ φακούς επαφής

Ο Νεο-Ζηλανδός οπτομέτρης Paul Rose αποτέλεσε τον πρώτο αποδέκτη του βραβείου για τη βιομηχανική έρευνα από τη Βρετανική Εταιρία Φακών Επαφής για την ανάπτυξη των καινοτόμων φακών επαφής RoseK που χρησιμοποιούνται στη διόρθωση του κερατόκωνου.

Σημαντικό βραβείο για τους RoseΚ φακούς επαφής
19/06/2014

Μπορούμε να ελέγξουμε την εξέλιξη της μυωπίας?

Σύντομα στα καταστήματα Optical House θα μπορείτε να βρείτε καινοτόμους φακούς επαφής για τον έλεγχο της μυωπίας στη σχολική ηλικία! Δείτε εδώ

Μπορούμε να ελέγξουμε την εξέλιξη της μυωπίας?
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting