Αστιγματισμός | Optical House

skip to main content

Αστιγματισμός

Παιδική Όραση Πίνακας Οπτικής Οξύτητας Αθλητική Όραση Οπτομετρία

Στον Αστιγματισμό τόσο τα μακρινά, όσο και τα κοντινά αντικείμενα φαίνονται παραμορφωμένα (αν όχι θολά). Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις επειδή η καμπυλότητα του κερατοειδή (πρόσθια επιφάνεια του οφθαλμού) δεν είναι απολύτως συμμετρική, αλλά εμφανίζει διαφορετικές καμπυλότητες σε διαφορετικούς άξονες με αποτέλεσμα η εστίαση των αντικειμένων να μη γίνεται σε ένα σημείο στον αμφιβληστροειδή, αλλά σε δύο διαφορετικά. Στον αστιγματισμό, το είδωλο είναι παραμορφωμένο προς έναν προσανατολισμό (βλ. εικόνα). Συνήθως ο αστιγματισμός συνυπάρχει με μυωπία (μυωπικός αστιγματισμός) ή υπερμετρωπία (υπερμετρωπικός αστιγματισμός).

Η διόρθωσή του αστιγματισμού γίνεται με φακούς (οφθαλμικούς ή φακούς επαφής) διαφορετικής δύναμης σε δύο κύριους άξονες, οι οποίοι ονομάζονται τορικοί (π.χ τορική είναι επιφάνεια μία μπάλλας ράγκπι ή ενός βαρελιού).

φυσιολογική όραση αστιγματική όραση

ένα σημαντικό ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού οφείλεται σε μειωμένη όραση των οδηγών; Μην παίζεται με τη ζωή σας.

17/02/2014

Νέα συσκευή για ασθενείς με χαμηλή όραση

Το Optical House, παρουσιάζει μια νέα καινοτόμο συσκευή φωτισμού για την αποκατάσταση της χαμηλής όρασης λόγω παθολογικών καταστάσεων, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας...

Νέα συσκευή για ασθενείς με χαμηλή όραση
10/10/2013

10/10 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΑΣΗΣ [ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΦΛΩΣΗΣ]

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.....

10/10 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΑΣΗΣ [ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΥΦΛΩΣΗΣ]
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting