πρεσβυωπία | Optical House

skip to main content

πρεσβυωπία

Παιδική ΌρασηΠίνακας Οπτικής ΟξύτηταςΑθλητική ΌρασηΟπτομετρία

Δημογραφικές μελέτες στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σε λίγα χρόνια τα ηλικιωμένα άτομα θα αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Η επιβράδυνση της φυσιολογικής γήρανσης έχει επιτευχθεί λόγω σημαντικών βελτιώσεων στον τομέα της υγιεινής, της διατροφής και της ιατρικής περίθαλψης. Παρόλο τις παραπάνω εξελίξεις, η εμφάνιση της πρεσβυωπίας, της απώλειας της ικανότητας να εστιάζουμε κοντινά αντικείμενα, συνεχίζει να γίνεται αισθητή πολύ νωρίς, στις ηλικίες των 40-45 ετών στους "φυσιολογικούς" οφθαλμούς.

Αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος όρος προσδοκώμενης διάρκειας ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο αιώνα, τότε είναι προφανές ότι η απώλεια του φυσιολογικού μηχανισμού που οδηγεί στην πρεσβυωπία δεν κατάφερε να ακολουθήσει την "αλυσίδα εξέλιξης".

Η εξέλιξη της πρεσβυωπίας περνά σχεδόν απαρατήρητη έως ότου μειωθεί σημαντικά το εύρος προσαρμογής, περίπου στην ηλικία 40-45 ετών, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται με δυσκολία εργασίες που απαιτούν ευκρινή κοντινή όραση, π.χ η ανάγνωση, το κέντημα. Το εύρος προσαρμογής μηδενίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες (50-55 έτη) ακόμη και για αυτό χρειαζόμαστε διόρθωση και για δραστηριότητες που απαιτούν όχι μόνο κοντινή αλλά και "ενδιάμεση" όραση (π.χ. χρήση υπολογιστή). Η «εμφάνιση» της πρεσβυωπίας συνήθως παρατείνεται στους μυωπικούς οφθαλμούς. Αντιθέτως οι υπερμέτρωπες αντιλαμβάνονται τα συμπτώματα της ηλικίας νωρίτερα και από τη συμπλήρωση των 40 ετών.

Η πρεσβυωπία αντιμετωπίζεται σήμερα με τη χρήση γυαλιών για κοντινή χρήση αλλά στις περιπτώσεις που ο πρεσβύωπας παρουσιάζει και μυωπία / υπερμετρωπία τότε υπάρχουν αρκετές εξατομικευμένες επιλογές, όπως γυαλιά βαθμωτής διαθλαστικής ισχύος (πολυεστιακά) και πολυεστιακοί φακοί επαφής!

η συνεχής έκθεση στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης εκφυλίσεων της ωχράς, της κυριότερης αιτίας τύφλωσης στο Δυτικο - Ευρωπαϊκό κόσμο;

10/04/2017

To Optical House σε νέα διεύθυνση !

Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα μας βρειτε στο Ηράκλειο Κρήτης στην Κατεχάκη 29 ! Στη Ρόδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 20 και στο Helios boutique στην Καρπάθου 27.

To Optical House σε νέα διεύθυνση !
24/10/2016

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting