μυωπία | Optical House

skip to main content

μυωπία

Παιδική ΌρασηΠίνακας Οπτικής ΟξύτηταςΑθλητική ΌρασηΟπτομετρία

μυωπία

Στη Μυωπία η ευκρίνεια για μακρινά αντικείμενα είναι σημαντικά μειωμένη ενώ η κοντινή όραση συνήθως δεν επηρεάζεται.

Αυτό συμβαίνει όταν το μήκος του οφθαλμού είναι μεγαλύτερο από το φυσιολογικό (αξονική μυωπία) ή πιο συχνά όταν η διαθλαστική ισχύ του οφθαλμού δεν συσχετίζεται με το αξονικό του μήκος (μυωπία συσχέτισης).

διόρθωση μυωπίας

Η εμφάνιση της μυωπίας μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, ενώ η εξέλιξή της μπορεί να επηρεαστεί από την έντονη κοντινή εργασία και από πιθανή αποχή από δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Για παράδειγμα, ένα παιδί με δύο γονείς μύωπες έχει 8 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να έχει μυωπία από ένα παιδί που δεν έχει μυωπικούς γονείς. Όποια και να είναι η αιτία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: σχηματισμός ειδώλου μπροστά από τον αμφιβληστροειδή – θολό είδωλο στο επίπεδο του αμφιβληστροειδή.

Η διόρθωσή της μυωπίας γίνεται με φακούς (οφθαλμικούς ή φακούς επαφής) αρνητικής δύναμης, οι οποίοι μειώνουν τη συνολική διαθλαστική ισχύ του οφθαλμού, εστιάζοντας το είδωλο στον αμφιβληστροειδή.

 

Σύγκριση μεγέθους ενός εμμετρωπικού κι ενός μυωπικού οφθαλμού

Σύγκριση μεγέθους ενός εμμετρωπικού κι ενός μυωπικού οφθαλμού (με 10D μυωπία)

η πρεσβυωπία γίνεται αισθητή στην παραγωγική ηλικία των 40-50 ετών, επηρεάζοντας ασχολίες που απαιτούν ευκρινή, κοντινή και ενδιάμεση όραση (π.χ. χρήση υπολογιστή - κινητών τηλεφώνων);

10/04/2017

To Optical House σε νέα διεύθυνση !

Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα μας βρειτε στο Ηράκλειο Κρήτης στην Κατεχάκη 29 ! Στη Ρόδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 20 και στο Helios boutique στην Καρπάθου 27.

To Optical House σε νέα διεύθυνση !
24/10/2016

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting