βοηθήματα για αποκατάσταση Χαμηλής Όρασης | Optical House

skip to main content

βοηθήματα για αποκατάσταση Χαμηλής Όρασης

φορητός ηλεκτρονικός μεγεθυντής εικόναςφορητός ηλεκτρονικός μεγεθυντής εικόνας

O συνηθέστερος τρόπος για να διευκολυνθεί ο ασθενής με χαμηλή όραση είναι η μεγέθυνση η οποία επιτυγχάνεται με απλές καθημερινές λύσεις όπως ο εξοπλισμός του σπιτιού με αντικείμενα λειτουργικού μεγέθους (πχ. μεγάλα ρολόγια, τηλεοράσεις, καθρέπτες κτλ), είτε με διόρθωση του χρήστη με ισχυρούς συγκλίνοντες φακούς οράσεως ώστε να πλησιάζει πολύ κοντά το αντικείμενο ενδιαφέροντος. Η αποτελεσματικότερη λύση είναι η χρήση μεγεθυντών εικόνας ποικίλλων μορφών: με χειρολαβή ή βάση, με φωτισμό ή χωρίς, με clip επάνω στον υπάρχοντα σκελετό οράσεως είτε άμεσης επαφής με το αντικείμενο (πχ. τοποθέτηση μεγεθυντή πάνω σε έγγραφο ή εφημερίδα). Ευρεία είναι η χρήση τηλεσκοπικών συστημάτων τύπου Kepler ή Galileo για μονόφθαλμη συνήθως χρήση, προσαρμοσμένα ή μη σε σκελετό οράσεως αλλά και τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης/υπολογιστή (CCTV) που αποτελούνται απο φορητή κάμερα (ή ειδικό «ποντίκι») που σαρώνει το κείμενο ενδιαφέροντος ενώ παράλληλα το προβάλλει μεγεθυμένο (έως και 50 φορές) στην τηλεόραση, σε συνδεδεμένη οθόνη ή υπολογιστή. Μικρότερες αλλά ικανοποιητικές μεγεθύνσεις μπορούν να επιτευχθούν με φορητά ηλεκτρονικά συστήματα (βοηθήματα).

Το Optical House στέκεται δίπλα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας με χαμηλή όραση, και διαθέτει «βοηθήματα χαμηλής όρασης» τελευταίας γενιάς με υψηλές προδιαγραφές που στόχο έχουν να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα όραση του χρήστη, βοηθώντας τον να κερδίσει την ανεξαρτησία του στην καθημερινότητα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Με την εγγύηση ποιότητας επιλεγμένων κατασκευαστών, δοκιμασμένα σε κλινικές χαμηλής όρασης ανά τον κόσμο, οι κατάλληλες για τον κάθε χρήστη συσκευές ενδέχεται να αξιοποιήσουν στο έπακρο την υπολειπόμενη όραση του ασθενή, ώστε να συνεχίσει την ενασχόλησή του με καθημερινές δραστηριότητες με μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

πρόσφατες έρευνες υπολόγισαν τον παγκόσμιο πληθυσμό των πρεσβυώπων σε 1.5 δισεκατομμύρια, εκτιμώντας σε 600 εκατομμύρια αυτούς που παρουσιάζουν σημαντικές διαταραχές στην κοντινή όραση λόγω έλλειψης γυαλιών ή  υπο-διόρθωσης;

10/04/2017

To Optical House σε νέα διεύθυνση !

Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα μας βρειτε στο Ηράκλειο Κρήτης στην Κατεχάκη 29 ! Στη Ρόδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 20 και στο Helios boutique στην Καρπάθου 27.

To Optical House σε νέα διεύθυνση !
24/10/2016

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting