ορθοκερατολογία | Optical House

skip to main content

ορθοκερατολογία

Φακοί ΕπαφήςΦακοί Επαφής Menicon PremiOΦακοί Επαφής

Σημαντικό επίτευγμα στο χώρο των φακών επαφής, αποτελούν οι ειδικά σχεδιασμένοι φακοί επαφής «αντι-μυωπίας» (ορθοκερατολογικοί), μία νέα καινοτόμος μέθοδος διόρθωσης, που εφαρμόζεται ήδη ανα τον κόσμο για την πρώιμη αντιμετώπιση της μυωπίας. Η μέθοδος της Ορθοκερατολογίας είναι γνωστή για περισσότερο από μία δεκαετία, επαναπροσδιορίστηκε  όμως τα τελευταία χρόνια λόγω των εξελίξεων στα υλικά φακών επαφής. Αφορά τη χρήση ημίσκληρων φακών επαφής ειδικού σχεδισμού σε χαμηλούς μύωπες (μέχρι περίπου 4 βαθμούς, χωρίς υψηλό αστιγματισμό) ΜΟΝΟΝ στον ύπνο με σκοπό την επαναφορά της λειτουργικής όρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς την χρήση γυαλιών ή φακών επαφής.

Πρόσφατες μελέτες συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η ορθοκερατολογία δεν εξασφαλίζει απλά ευκρινή όραση χωρίς γυαλιά η φακούς επαφής, αλλά επιπλέον επιβραδύνει την εξέλιξη της μυωπίας σε παιδιά. Το γεγονός επιβεβαιώνει η ευρεία χρήση της μεθόδου σε πληθυσμούς της ανατολικής Ασίας, όπου η μυωπία λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για οφθαλμικές παθήσεις όπως ο καταρράκτης και οι παθήσεις της ωχράς. Καθώς η ορθοκερατολογία έχει αναστρεψιμα αποτελέσματα και προσφέρει παραπλήσια πλεονεκτήματα με τη μέθοδο LASIK, αποτελεί εναλλακτική επιλογή για νέους και εφήβους που δεν βρίσκονται στην επιλέξιμη ηλικία για αποκατάσταση της όρασης με διαθλαστική χειρουργική.

Δείτε ένα σχετικό video σχετικά με την τεχνική.

Το 60% των "έτοιμων" γυαλιών πρεσβυωπίας παρουσιάζει σημαντικές ατέλειες οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, κοπιοπία και αδυναμία συνεργασίας των δύο οφθαλμών.

10/04/2017

To Optical House σε νέα διεύθυνση !

Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα μας βρειτε στο Ηράκλειο Κρήτης στην Κατεχάκη 29 ! Στη Ρόδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 20 και στο Helios boutique στην Καρπάθου 27.

To Optical House σε νέα διεύθυνση !
24/10/2016

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting