αεροδιαπερατοί (ημίσκληροι) φακοί επαφής | Optical House

skip to main content

αεροδιαπερατοί (ημίσκληροι) φακοί επαφής

Φακοί ΕπαφήςΦακοί Επαφής Menicon PremiOΦακοί Επαφής

Οι σκληροί αεροδιαπερατοί (συχνά αναφέρονται ως ημίσκληροι) αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία φακών επαφής. Η ονομασία τους προκύπτει απο τα υλικά κατασκευής τους που είναι πολυμερή άκαμπτα (σκληρά) ενώ παράλληλα επιτρέπουν την τη διάδοση οξυγόνου στον κερατοειδή (αεροδιαπερατά). Λόγω της εξαιρετικά μεγάλης διαπερατότητας σε οξυγόνο, σε σχέση με τους μαλακούς φακούς επαφής, αποτελούν ενδεδειγμένη λύση σε περιπτώσεις υποξίας. Επίσης, η μηδαμινή απορροφητικότητά τους στο νερό (υδρόφοβοι), ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μόλυνσης και περιορίζει τις εναποθέσεις απο τα λιπίδια και τις πρωτεϊνες των δακρύων.

Συνηθέστερα χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση εξαιρετικά υψηλών και ανώμαλων αστιγματισμών, καθώς δεν έχουν κατασκευαστικούς περιορισμούς, ενώ βρίσκουν εφαρμογή στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων του κερατοειδή (π.χ κερατόκωνος) ή μετά από μεταμόσχευση κερατοειδή. Η εφαρμογή του σκληρού υλικού κατασκευής τους που ελαττώνει την ανομοιομορφία της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδή, προσφέρει εξαιρετική ποιότητα όρασης συγκριτικά με τους μαλακούς φακούς επαφής.

Η μεγάλη διαφορά των σκληρών αεροδιαπερατών φακών επαφής, σε σχέση με τους μαλακούς, είναι η περίοδος προσαρμογής που απαιτείται, ώστε ο χρήστης να αισθανθεί άνεση. Για το λόγο αυτό απαιτείται εκπαίδευση και σαφείς οδηγίες απο τον επαγγελματία εφαρμοστή. Καθώς οι σκληροί φακοί διατηρούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα (ακόμα και έτη), εξίσου απαραίτητες είναι οι συμβουλές για τη σωστή φροντίδα και απολύμανση των σκληρών αεροδιαπερατών φακών με τα κατάλληλα προϊόντα (Menicare Plus, Spray & Clean, Progent).

Υλικό Menicon Z

Το πρώτο μεγάλo επίτευγμα της Menicon αποτέλεσε η ανάπτυξη και εξέλιξη του υλικού Menicon Z, από το μοναδικό συνδυασμό προηγμένης τεχνολογίας κατασκευής και πολυετούς έρευνας στη χημεία των υλικών. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε ο σκληρός αεροδιαπερατός φακός επαφής (Rigid Gas Permeable) με την υψηλότερη διαπερατότητα σε οξυγόνο με έγκριση από το FDA για 30 μέρες συνεχή χρήση! Τo υλικό Menicon Z παρουσιάζει το μεγαλύτερο δείκτη αεροδιαπερατότητας και μεγάλη αντοχή σε σχέση με όλα τα άλλα υλικά της παγκόσμιας αγοράς!

Τα καταστήματα Optical House διατηρούν την επίσημη διάθεση των φακών επαφής Menicon, της μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο στην κατασκευή σκληρών αεροδιαπερατών φακών.

 

Κλείστε το Ραντεβού σας

ένα σημαντικό ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού οφείλεται σε μειωμένη όραση των οδηγών; Μην παίζεται με τη ζωή σας.

10/04/2017

To Optical House σε νέα διεύθυνση !

Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα μας βρειτε στο Ηράκλειο Κρήτης στην Κατεχάκη 29 ! Στη Ρόδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 20 και στο Helios boutique στην Καρπάθου 27.

To Optical House σε νέα διεύθυνση !
24/10/2016

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting