Φακοί επαφής για αστιγματισμό | Optical House

skip to main content

Φακοί επαφής για αστιγματισμό

Φακοί ΕπαφήςΦακοί Επαφής Menicon PremiOΦακοί Επαφής

Οι αστιγματικοί ή τορικοί φακοί επαφής, διορθώνουν τον αστιγματισμό αλλά και τη μυωπία ή υπερμετρωπία ταυτόχρονα. Σε αντίθεση με ένα «σφαιρικό» φακό για μυωπία ή υπερμετωπία που διαθέτει την ίδια δύναμη σε όλα τα σημεία του, ο αστιγματικός φακός επαφής έχει διαφορετικές δυνάμεις σε δεδομένους άξονες, ώστε να ταιριάζει με την αστιγματική πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς. Για το λόγο αυτό, οι φακοί επαφής με αστιγματική διόρθωση, διαθέτουν σχεδιασμούς σταθεροποίσης ενώ απαιτούν ειδική εφαρμογή και περισσότερο διαθέσιμο χρόνο απο τον οπτικό – οπτομέτρη [προγραμματίστε το ραντεβού σας].

Όσον αφορά τα υλικά κατασκευής, διαχωρίζονται σε υδρογέλης, σιλικόνης υδρογέλης και σκληρούς αεροδιαπερατούς. Ανάλογα με το υλικό, διαφοροποιείται ο σχεδιασμός της επιφάνειας αλλά και η διάρκεια ζωής τους.

Ορισμένοι απο τους κορυφαίους φακούς επαφής για διόρθωση αστιγματισμού είναι ο Menicon Soft 72 Toric (Menicon), υδρογέλης ετήσιας αντικατάστασης, ο Air Optix Aqua for Astigmatism (Ciba Vision), σιλικόνης υδρογέλης μηνιαίας αντικατάστασης, αλλά και οι δεκαπενθήμερης αντικατάστασης σιλικόνης υδρογέλης PremiO Toric (Menicon) και Acuvue Oasys for Astigmatism (Johnson & Johnson).

Για εξειδικευμένες περιπτώσεις, υψηλού αστιγματισμού είτε παραμέτρων εκτός του συνηθισμένου εύρους, στα καταστήματα Optical House διατίθεται μαλακοί φακοί επαφής εξατομικευμένης κατασκευής. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τόσο συμβατικούς ετήσιους, όπως ο Assure RX Toric (David Thomas), όσο και σιλικόνης υδρογέλης τριμηνιαίας αντικατάστασης όπως ο IQ Eye Toric (David Thomas) και ο Indivisual (NKL, Menicon).

Αν και τα υλικά και οι σχεδισμοί των μαλακών φακών επαφής έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων, η σταθερότητα και η ποιότητα όρασης με την εφαρμογή σκληρών αεροδιαπερατών φακών επαφής, όπως οι Menicon BTC, παραμένει ασύγκριτη για τους χρήστες με υψηλό αστιγματισμό.

ο αριθμός των ατόμων με διαταραχές στην όραση ανέρχεται σε περίπου 285 εκατομμύρια, το 65% των οποίων είναι ηλικίας άνω των 50 ετών; Από αυτούς, 39 εκατομμύρια υπολογίζεται ότι είναι οι τυφλοί.

10/04/2017

To Optical House σε νέα διεύθυνση !

Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα μας βρειτε στο Ηράκλειο Κρήτης στην Κατεχάκη 29 ! Στη Ρόδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 20 και στο Helios boutique στην Καρπάθου 27.

To Optical House σε νέα διεύθυνση !
24/10/2016

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting