Φακοί επαφής και διαπερατότητα σε οξυγόνο | Optical House

skip to main content

Φακοί επαφής και διαπερατότητα σε οξυγόνο

Φακοί ΕπαφήςΦακοί Επαφής Menicon PremiOΦακοί Επαφής

Στη χθεσινή του παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικάνικης Ακαδημία Οπτομετρίας ο Brien Holden ανέφερε τα πρώτα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης που αποβλέπει στην εκ νέου εκτίμηση της απαραίτητης μεταδοτικότητας οξυγόνου (oxygen transmissibility, Dk/t) ενός Φακού Επαφής (ΦΕ) που θα παράγει την ίδια ποσότητα κεντρικής διόγκωσης του κερατοειδούς (corneal swelling) κατά τη χρήση στον ύπνο με εκείνη σε έναν οφθαλμό χωρίς φακό. Η μελέτη συγκέντρωσε τα αποτελέσματα από 39 προηγούμενες μελέτες που διεξήχθησαν στον Καναδά και την Αυστραλία, με τη συμμετοχή πάνω από 1000 συνολικά οφθαλμών.

Η αρχική εκτίμηση πριν από περίπου 30 χρόνια (από Holden / Mertz το 1984) προσδιόριζε ότι ΦΕ με ελάχιστο Dk/t  = 87  είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί για να αποφευχθεί  διόγκωση κερατοειδή χαμηλότερη από 4%. Επαναλαμβάνοντας τα πειράματα με χρήση περισσότερων ΦΕ (με πιο εξελιγμένα υλικά και υψηλότερα Dk/t), εκτιμήθηκε με μεγαλύτερη ακρίβεια το Dk/t που απαιτείται για να παραχθεί το ίδιο επίπεδο διόγκωσης του κερατοειδούς με τη χρήση ΦΕ στον ύπνο όπως εμφανίζεται στα μάτια χωρίς ΦΕ. Μετά την εξέταση της ημερήσιας διακυμάνσεις του πάχος του κερατοειδούς, η διόγκωση κατά τον ύπνο εξακολουθεί να θεωρείται ότι είναι περίπου 4%. Η επικαιροποιημένη ανάλυση των αποτελεσμάτων επέτρεψε τον Holden να αναθεωρήσει το ελάχιστο Dk/t για φθορά κατά διάρκεια του ύπνου σε 150!!

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ελάχιστη υπολογισθείσα Dk/t  αναφέρεται στο “μέσο” οφθαλμό. Μερικοί χρήστες φακών επαφής θα απαιτούν λιγότερο, και κάποιοι θα απαιτούν περισσότερο οξυγόνο για να αποφευχθεί η διόγκωση του κερατοειδούς. Για να είναι είμαστε βέβαιοι ότι οι φακοί κατά τη διάρκεια του ύπνου παρέχουν επαρκή οξυγόνο στον κερατοειδή χιτώνα, είναι φρόνιμο να χρησιμοποιούνται ΦΕ με την υψηλότερη δυνατή μετάδοση του οξυγόνου! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 3 ΦΕ διαθέσιμοι στην αγορά που πληρούν αυτά τα κριτήρια. Ο ένας είναι ο premiO της Menicon!

πρόσφατες έρευνες υπολόγισαν τον παγκόσμιο πληθυσμό των πρεσβυώπων σε 1.5 δισεκατομμύρια, εκτιμώντας σε 600 εκατομμύρια αυτούς που παρουσιάζουν σημαντικές διαταραχές στην κοντινή όραση λόγω έλλειψης γυαλιών ή  υπο-διόρθωσης;

10/04/2017

To Optical House σε νέα διεύθυνση !

Από τη Δευτέρα 10 Απριλίου θα μας βρειτε στο Ηράκλειο Κρήτης στην Κατεχάκη 29 ! Στη Ρόδο στην Ηρώων Πολυτεχνείου 20 και στο Helios boutique στην Καρπάθου 27.

To Optical House σε νέα διεύθυνση !
24/10/2016

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου με στόχο να στρέψει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα πληθυσμό και τη δημόσια υγεία.

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης ) 2016
OnDesign | Web Design - Web Development - Web Hosting